21.4.09

Neologismer

"Jeg har nettopp fått en viktig henvendelse som peker på at vi nok har undervurdert sykepleiere og annet miljøpersonale når vi retter kritikk mot utformingen av og innholdet i tjenestene [i psykisk helsevern]. Sykepleiediagnoser, pleieplaner og andre ”tekster og taler” fra miljøpersonalets side kan være vel så store hindere for brukermedvirkning og dialog som overlegens diagnoser, teorier og tiltak", skriver Odd Volden på bloggen sin.

Det har han jammen rett i. I fjor var det et innlegg om de fryktelige sykepleiediagnosene i Aften:
ineffektiv mestring, ineffektiv benekting, inadekvat rolleadferd, forstyrret sosial samhandling, tankeimplantering, svekket stemningsregulering, risiko for aktivitetsintoleranse, neologismer, tankeblokker, ordsalat

1 kommentar:

  1. Lider systemet af den samme "sygdom", som det siger, dens klientel lider af? Neologismer, ja...

    Én ting er, at de står i vejen for mere brugermedvirkning. En anden er, at de også tjener til at skabe en solid sikkerhedsafstand til "de psykisk syge", og en lige så solid fremmedgørelse mellem mennesket og dets menneskelighed.

    SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post