29.4.09

Idiotisk råd

Den tidligere talkshow-stjernen Ricki Lake forteller at hun som barn ble seksuelt misbrukt en gang.

"Medisinen" hun anbefaler andre seksuelt misbrukte kvinner å prøve, er å føde barn.

Et veldig dårlig råd.

Seksuelt misbrukte kan tvert imot få store problemer i forbindelse med fødsel. Noen får hallusinasjoner og tror det er overgriperens barn. Amming og fysisk nærhet med barnet kan også bli et problem.

Har man blitt utsatt for overgrep i sin egen familie, har man generelt et dårligere utgangspunkt for å være forelder.

Man burde få hjelp før man får barn.

4 kommentarer:

 1. Jag tror att du har rätt!! Ett ganska dåligt råd! Man bör få hjälp INNAN man skaffar barn!

  SvarSlett
 2. Anonym29.4.09

  Det står da ingen steder at hu RÅDER andre som har blitt misbrukt til å bli gravide.
  Men hu forteller at dette hjalp henne, og hun håper at det kan hjelpe andre, vis de er klare å ta tak i problemene.

  Jeg leser ingenting om råd, men erfaring og håp.

  SvarSlett
 3. Hun konstaterer som et faktum at "Kvinner som føder barn, har en stor mulighet for å sette i gang en helbredelsesprosess". Og dette kapittelet i boka heter også "For Sexual Abuse Survivors".

  SvarSlett
 4. "Har man blitt utsatt for overgrep i sin egen familie, har man generelt et dårligere utgangspunkt for å være forelder."

  Jeg synes denne var litt hard. Ikke noe som skulle tilsi at man automatisk har et dårligere utgangspunkt for å være forelder om man har blitt utsatt for seksuelle overgrep. Man opplever overgrep forskjellige, og overgrep er forskjellige. Alt dreier seg om hvordan man håndterer opplevelsene og følelsene sine, og ikke direkte om akkurat hva man har opplevd. Dette gjelder mange ting.

  Jeg mener derimot at man bør oppsøke hjelp - først og fremst for egen del, men også i forhold til nære relasjoner med andre hvor fortiden kan være problematisk og hvor det preger en i hverdagen. Men det blir jo også opp til en selv - om en har behov for profesjonell hjelp, når en er klar for det osv.

  Jeg ville absolutt ikke ha anbefalt noen å få barn som terapi for seksuelt misbrukte, men har heller ingen tro på at seksuelt misbrukte (innen egen familie) generelt har noe dårligere utgangspunt for å være forelder. Stemmer i hvert fall ikke i min verden. Vonde opplevelser, og det å ha følt andre menneskers ondskap, overgrep, mishandling på kroppen, kan like så godt gjøre en til en bedre person og bedre forelder enn mange. Og det å ha fødselsangst og problemer under fødsel har vel ikke betydning for hvordan man så vil fungere som forelder?

  Barnefødsler kan ikke brukes som terapi - blir feil på alle måter. Men om man som overgrepsutsatt ønsker barn uten å ha gått i terapi for sin overgrepshistorie, så ser jeg ikke problemet i det. At man eventuelt får fødselsangst, eller kan få andre problemer under fødsel, kan man forberede seg litt på gjennom samtaler. Men er jo opp til hver enkelt hvordan man ønsker å håndtere ting.

  Man kan ikke stå og si hvem som skal kunne få barn, og hvordan de blir som foreldre.

  SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post