3.4.09

Drapsmenns barndomstraumer

Aftenposten skriver i dag at Barneombudet ber helseminister Bjarne Håkon Hanssen om at utvalget som skal granske drap begått av personer med kjente psykiske lidelser de siste fem årene, ser på faktorer i barndom og oppvekst som kan ha bidratt til dette. Nestleder Knut Haanes viser til at nyere forskning peker på at ubearbeidede barndomstraumer kan bidra til utvikling av psykoser i voksen alder.

Det er bra at Barneombudet begynner å interessere seg for at folk kan ha ubearbeidede barndomstraumer. Men jeg har ikke helt sans for sammenkoblingen av psykose og drap i artikkelen. Jeg savner også et forslag om å granske hvorvidt disse personene som har mottatt psykiatrisk behandling, har fått hjelp til å bearbeide sine traumer i psykiatrien.

3 kommentarer:

  1. Nu er han jo Barneombud, ham Knut Haanes, så det er et eller andet sted hen klart, at det interesserer ham mest, hvad man kunne/skulle have gjort den gang, da disse mennesker var børn. Men du har selvfølgeligt helt ret: det er lige så vigtigt, at se på, hvad man kan gøre her og nu, og om det bliver gjort. - Og hvorfor er det nu bare, at jeg har sådan på fornemmelsen, at det er det modsatte, der bliver gjort??

    SvarSlett
  2. Marian: Barneombudet (som heter Reidar Hjermenn, Knut Haanes er nestleder) er veldig opptatt av at barn ikke skal utsettes for traumer. Men han har ikke vært like opptatt av behandling for traumer (han er utdannet barnepsykolog selv).

    SvarSlett
  3. Hm. Forekommer mig en anelse ulogisk, at ville forhindre at børn bliver traumatiseret uden at være videre optaget af årsagen til at børn bliver traumatiseret - der jo som regel er den, at folk ikke får bearbejdet deres traumer, og ergo giver dem videre til næste generation.

    SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post