23.4.09

- Det mest heroiske forsøk

Ved å gi [Nina Karin] Monsen denne prisen og bruke adjektivet «gjennomreflektert» - ikke «utrettelig» eller «engasjert» - anerkjenner Fritt Ord hennes tankearbeid.

Det gjør ikke matematikeren Bjørn Smestad, som i
sin blogg i fjor omtalte Monsen om «filosof», i anførselstegn. Den lange utvekslingen som fulgte, er det mest heroiske forsøket jeg har sett på å føre en samtale med Monsen.

Dette skriver idéhistoriker Mie Hidle i Stavanger Aftenblad i dag.

Gratulerer!

PS. Og til alle som har lurt på hvorfor Monsen fikk prisen: Svaret har presidenten i Psykologforeningen.

7 kommentarer:

 1. Trodde ikke du var tilhenger av å diagnostisere meningsmotstandere, Sigrun ? Nå er det jo ikke direkte diagnostisering som skjer her, men påstanden om "group think" virket mildt sagt søkt og ufundert og er en blanding av et ad hominem angrep og avsporing av debatten.

  Gratulerer til Nina Karin Monsen med en meget velfortjent pris (og psykologiforeningens ad hominem angrep på juryen er nettop bevis på hvor vanskelig debattklima motstandere av den nye ekteskapsloven har og hvorfor Fritt Ords gjorde et riktig valg ved tildelingen)

  SvarSlett
 2. Anonym23.4.09

  Bismak når "Psykologiforeningen" viser indignasjon på denne måten. Kunne de ikke vise den samme eneregien ved å beklage at nettopp psykologene har diagnostisert homofile?
  Kunne de ikke vise den samme "innlevelsen" overfor de mange pasienter som ødelegges av av psykologers "terapi" og diagnostisering?
  Kunne de ikke bruke samme energi på å gå ut og informere befolkningen om at foreldre må gi barna kjærlighet hvis vi skal ha et giodt samfunn?
  Kunne de ikke spare seg for å angripe Monsen slik de heller burde angrepet seg selv og sin historiske og nåtidige VOLD?
  Igjen:
  Psykologer sies å være den vanskeligste pasientgruppen å behandle, så det skal vel mye til.
  Uansett, "lederens" tekst bare bevuiser modenhetsnivået til psykologer.
  Skremmende!

  SvarSlett
 3. Hansen23.4.09

  Det er alltid vondt å lese usortert raseri, enten det kommer fra Monsen - eller hennes motstandere. Trist.

  SvarSlett
 4. Synve: Det er da ikke JEG som "diagnostiserer" ledelsen i Fritt Ord, men Psykologforeningens president!

  SvarSlett
 5. OK, beklager om jeg misforsto. Jeg trodde dette var ment som et innlegg mot pristildelingen og at du tok Psykologipresidenten til inntekt for eget syn.

  Hvis hensikten med siste linken var å henlede oppmerksomheten på denne presidentens idiotiske tilnærming til saken så er vi helt på linje vedr. akkurat det ihvertfall.

  SvarSlett
 6. Synve: Jeg hadde ikke sans for "diagnostiseringen" hans, nei. Men det er kanskje dette man kaller fjerndiagnostisering?

  SvarSlett
 7. Til Synve: angrepene på NKM er ikke hele begrunnelsen Fritt Ord har brukt for å gi henne prisen. Hadde det bare vært det, kunne det nesten vært greit - for i debatten om felles ekteskapslov var det grums på begge sider. Men Fritt Ord presterte å kalle NKMs ytringer "gjennomreflekterte". Da er det på sin plass å gå inn i noe av det hun har skrevet og se om det stemmer. De fleste vil da konkludere med at det er litt vel mange løse påstander til at den karakteristikken kan brukes.

  SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post