1.4.10

All fools’ day

I dag er dagen da mediene lurer oss (ekstra mye).

Noen mener aprilsnarr stammer fra det gamle Rom og var en fest som ble holdt til ære for våren.

Vår form for aprilsnarr skal stamme fra Frankrike. Skikken kalles på fransk donner le poisson d'avril (å gi noen aprilfisken). Folk festet en papirfisk i all hemmelighet på ryggen til den som ble narret.

Her er noen aprilspøker fra norske medier fra tidligere år:

Bergensavisen lokket med gratis sexfilmer med nynorsk teksting til sin lesere. Alt man trengte å gjøre var å møte opp på en lokal sexbutikk eller sende sin bestilling via internett. Filmene som visstnok skulle stamme fra Tyskland, var ifølge BA lov å importere, men litt vel grove for salg.

Bergens Tidende gjorde nok mang en bergenser forbannet da avisa kunngjorde at bilistene måtte betale bompenger for å kjøre inn i sentrum også på lørdager. Sinte bergensere kunne ringe inn til redaksjonen for å si sin mening om tiltaket.

DrammensAvisa meldte om ekstraskatt for alle som ikke benyttet stemmeretten sin ved siste valg.

Gjengangeren sjokkerte Hortens innbyggere med historien om kommunehuset som måtte bygges om, fordi de hadde glemt den underjordiske garasjen.

- Sløsing med skattepengene, mente flere fra Horten som ringte og klaget sin nød til Dagbladets tipstelefon.

Nationen ertet på seg mange med nyheten om at bøndene selv skulle bidra til opprettelsen av et eget ulvefond. Fondet skulle ifølge avisa sikre en vekstkraftig ulvebestand.

NRK lurte for 40 år siden seerne til å skru av alt lys bortsett fra én pære, slik at man kunne se fargefjernsyn på svart-hvitt-apparater. Fra Frognerseteren kunne Harald Tusberg og Harald Heide-Steen betrakte et mørklagt Oslo.

Uniforum, internavis for Universitetet i Oslo, meldte at det nye veksthuset i Botanisk hage manglet 100 millioner sponsorkroner fra næringslivet. Derfor skulle de ansatte ved universitetet trekkes 200 kroner i måneden for å redde veksthuset. Men lønnstrekket provoserte Norsk Tjenestemannslag.

- Dette finner vi oss ikke i. Dette er vanvittig og bryter alle avtaleverk. Vi tar kontakt med universitetsledelsen prompte. Det er ikke interessen til de ansatte å støtte opp om driften av universitetet, uttalte Bjørg Osvik i forening 90 i Norsk Tjenestemannslag ved Universitetet i Oslo.

Flere finner du her.

1 kommentar:

  1. Anonym1.4.10

    HAHAHA Den aller beste kom fra Aftenbladet i Stavanger, tipper at det skjedde ca i 2005. Og den lød noe slikt som: "Her kan du se hvilke av dine naboer som har sjekket inntekten din på skattelistene." Med påfølgende seriøst opplegg der man kunne klikke seg inn, osv. Jeg - og mange andre gikk fem på! :-)

    SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post