20.4.09

AIDS-forsker: Paven har rett


Via bloggen antropologi.info ble jeg oppmerksom på at en AIDS-forsker hevder at paven har rett i at kondomer ikke hjelper mot AIDS i Afrika.

Kondombruk øker sjansen for å ha mer risikofylt sex.

Les saken her.


Foto: mvcorks/Flickr

3 kommentarer:

 1. At tilgang til prevensjon fører til mer seksuell aktivitet er en myte som gang på gang er dokumentert feil. Engelske Schofield (har ikke boka lenger og husker ikke navnet) og norske Sverre Asmervik (hovedoppgave, PFI, UiO ca 1970) for å ta to som har dokumenter dette.

  SvarSlett
 2. Jag håller med om att tillgång till prevention säkert inte leder till ökad sexuell aktivitet. Men jag kan också tro att det ligger något i artikeln, nämligen att ökad kondomanvändning inte biter på HIV-problemet överallt i världen. Jag ser HIV-spridning som ett resultat av ett starkt kvinnoförtryck och mycket dominans-baserad mansroll. Promiskuitet ingår i mansrollen i de flesta kulturer, och ju svagare position kvinnor har desto svårare har de att motverka mansrollens negativa inverkan på samhället. Tyvärr har den feministiska revolutionen inte kommit så långt att mansrollen har påbörjat något slags förändringsarbete, men i länder där kvinnor har en starkare position i samhället hålls mansrollen mer i schack än i länder där kvinnor inte har något värde alls. Mansrollen är ett stort samhällsproblem överallt!

  SvarSlett
 3. Anja - ut fra din logikk burde aids være større i det muslimske Nord-Afrika enn i de sentrale og sørlige delene av kontinentet. For kvinneundertrykkelsen er knapt nok så sterk der som i den muslimske delen.

  Problemet er at dette ikke stemmer. Det er i de delene av Afrika hvor kvinnene er litt mindre undertrykkete at hiv/aidsproblematikken er størst.

  SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post