9.3.09

Personlig assistanse for funksjonshemmede

ULOBA er et nonprofit andelslag for funksjonshemmede som har borgerstyrt personlig assistanse (BPA). Andelslaget eies og drives av funksjonshemmede selv, ut fra tanken om likemannsarbeid. For mange funksjonshemmede er personlig assistanse det viktigste verktøyet for å kunne leve et uavhengig liv som sikrer frihet og en vei ut av rollen som omsorgsmottaker.

Også funksjonshemmede skal kunne bestemme når de vil stå opp eller legge seg, vaske golvet, handle eller gå på byen. Personlig assistanse er et redskap for å kunne delta i samfunnet, ha en jobb, ta utdannelse, være god nabo, forelder eller ektefelle.

ULOBA er med i ENIL - European Network on Independent Living, som arbeider aktivt for at flere funksjonshemmede skal få frihet og personlig assistanse. Independent living betyr at funksjonshemmede selv kjemper for retten til like muligheter og full samfunnsdeltakelse.

Millioner av funksjonshemmede i Europa er stuet bort og sperret inne på institusjoner. Eller tvunget inn i håpløse avhengighetsforhold til sine slektninger.

Vis solidaritet!
Skriv under opprop:
We urge governments and the European Parliament to:
Act now: Stop inequalities, Stop segregation
Human rights for all
Personal assistance for all
Make article 19 of the UN Convention a reality
Start consulting with organizations run and controlled by disabled people with experience in independent living

1 kommentar:

  1. Personlig assistanser er gull verdt for mange, og gir en helt annen fleksibilitet enn tradisjonell hjemmesykepleie/hjemmehjelp.

    Men ordningen er ikke uten utfordringer heller. Det er vanskelig å rekruttere assistenter, det er vanskelig å holde på assistenter, og det er krevende for den enkelte å administrere ordningen (bruker skal holde selv holde oversikt over timelister og lønnsutbetalinger). Det er kanskje ikke en ordning som passer for alle, men som sagt så er det en kjempeordning for mange.

    Men jeg tror borgeren/brukerens rettigheter til å få personlig assistent er litt for lite klar i regelverket?

    SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post