30.3.09

Politi ved tvangsinnleggelser

Vi leser at politiet bistår ved tvangsinnleggelser i psykiatrien når helsevesenet mener det er fare for pasientens eller andre menneskers liv og helse. Dette er riktig, men framstillingen blir likevel feil, fordi det ikke fortelles at det store flertall tvangsinnlagte er innlagt etter behandlingskriteriet i psykisk helsevernloven, ikke farekriteriet, og at også disse pasientene tvangsinnlegges med bistand fra politiet.

Dette er viktig å få fram, slik at de som har sett for eksempel en nabo bli tvangsinnlagt, vet at dette er vanlig ved alle typer tvangsinnleggelser.

Hva er det som gjør at mediene gang på gang framstiller det som at psykiatriske pasienter tvangsinnlegges fordi de er til fare for seg selv eller andre?

Politiet bruker store ressurser på psykisk syke, står det. Synd at ikke kommunene gjør det samme, men lar fire av ti tvangsinnlagte være hjemløse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post