21.3.09

Fritzl som "nesten helbredet"?

Dagbladet:
Det finnes en mikroskopisk teoretisk mulighet for at Fritzl kan slippe ut i samfunnet igjen, men det innebærer at han først blir skikket til terapi, og at han deretter viser betydelig fremgang som følge av terapi.

En sånn mann må da kunne fake "fremgang i terapi"?

Det har jeg gjort, til og med uten å gå inn for det.

5 kommentarer:

 1. Selvsagt kan Fritzl fake. Den mannen må jo være en menneskelig kameleon.

  SvarSlett
 2. Jeg er rimelig sikker på at vi ikke trenger engste oss mer for Josef Fritzl. Han har innrømt sine overgrep, er idømt sim straff, er en gammel mann, vil være mye eldre om han noen gang slipper ut.
  Jeg synes vi skal bekymre oss mer for medias behandling av Fritzls fremste offer. Hans datter. Hun jaktes døgnet rundt. Bruk ressursene til å fordømme dette, i stedet for å tråkke på Fritzl. Han kommer ikke lenger ned enn han er.
  Hva tror dere skjer med Elisabeth Fritzl? Hun jages av pressefolk som skal ha BILDET av henne. Og får de det, vil norske aviser kaste seg inn i budrunden for å kjøpe rettighetene.
  Pressen forsvarer seg gjerne med "offentlighetens interesse". Er det i en slik interesse at vi får se henne? En kvinne som er fullstendig ødelagt? Som bare vil være i fred og forsøke å leve et slags liv etter alt hun har vært gjennom?
  Om VG betaler 100.000 kroner for bildet av henne, vil vi kjøpe VG da?
  Skal vi tråkke på Fritzl med den ene beinet, og tråkke på offeret med den andre?

  SvarSlett
 3. Mannskampen: Jeg ville nok ikke kjøpe VG. Den er så avskyelig denne forfølgelsen at man knapt kan tro det, og ikke vet jeg om det delvis kan skyldes manglende evne til å prøve for et øyeblikk å forestille seg hvordan det må være å være henne, eller om man driver på sånn på tross av at man vet bedre.
  Ellers er jeg enig med dem som kritiserer rettssaken, som blant andre Oddbjørn Evenshaug gjør, for at den lot alt for mange ting stå uberørt og ubesvart.

  SvarSlett
 4. En kan med stor grad av sannsynlighet si at pressen ikke blir bedre. Den blir bare verre. Fra tida hvor jeg selv var journalist skal jeg fortelle deg følgende:
  En dag samlet alvorstunge, norske mediefolk seg for å bli enige om en ting; En persson som stod en av dem svært nær, hadde begått en forferdelig handling. De innså at det var en tragedie som ikke burde bli kjent, og ble enige om ikke å omtale den i avisene sine.
  Uken etter begikk en annen person et annet sted i landet en handling som kunne likestilles med den første. Det var ÅPENBART en sak som ikke burde brettes ut på førstesidene i landets første aviser, men likevel var det "knallgodt stoff"!
  Etter at profitørene ble avisenes bakmenn, er det blitt enda verre. Dessverre!

  SvarSlett
 5. Hvis det som er sagt av de psykiatrisk sakkyndige er riktig, at han (Fritzl) har en alvorlig personlighetsforstyrrelse, er sjansen for at det kan finnes terapi som forandrer ham svært liten.

  Men - hvis det psykiatriske sykehuset som skal evaluere ham arbeider etter gammeldagse psykodynamiske modell - ja da har han all sjanse for å lure dem.

  Det er åpenbart at en som har så stort personlighetsavvik må være svært intelligent for å gjennomføre et liv som ham.

  SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post