16.3.09

Fordommer

Få fordommer mot tvangsbehandling, leser vi om undersøkelsen om tvang i psykiatrien.

Få fordommer mot tvangsbehandling?

Det er da ingen fordom å ha motforestillinger mot tvangsbruken i psykiatrien!

Og hvordan kan avisen hevde at det gjelder tvangsbehandling?

Ingen typer tvangsbehandling er nevnt i denne undersøkelsen!

Dersom respondentene hadde blitt spurt om de var enige i at seksuelt misbrukte eller torturofre fikk dratt ned buksa med makt for å få en sprøyte, selv om det kunne påføre dem et nytt traume, er det slett ikke sikkert at så mange ville ha sagt "ja til tvang".

Apropos fordommer, så er det undersøkelsen selv som spiller på folks fordommer.

Mer om samme sak:
Pinlig undersøkelse
Presse og psykiatri

3 kommentarer:

 1. Undersøkelser manipuleres svært ofte av interesser i saken.

  Eksempel fra virkeligheten:

  Oljeindustrien spurte nettopp folk i nordnorge: Synes du at oljeutvinning i nordnorge er en *viktig sak* for landsdelen?

  Mange folk svarte da (selvsagt) ja, også dem som var imot oljeindustrien.

  Oljeindustrien går så ut i egenkontrollerte medier og kringkaster at nesten alle i nordnorge er positive til oljeindustri i egne farvann.

  Slik vrir man på det folk egentlig har svart på; slikt er veldig vanlig i Norge.

  Norge er semikorrupsjonens paradis.

  SvarSlett
 2. Anonym16.3.09

  Har selv jobbet på lukket avdeling. Slik undersøkelsen er presentert virker det som bare tull. Spørsmål i undersøkelse er umulige å svare Ja\Nei for meg.Folk m.liten kunnskap vil bare svare ut fra sine begrensede kunnskaper. Man behøver ikke å være forsker og spørre folk for å forstå at svaret vil bli : Mennesker som er fare for seg selv eller andre må få hjelp.Hjelpen må gis med minst mulig bruk av vold og tvang. Det finnes også i 2009 mange "cowboyer" i behandlingsapperat Sluttet selv i frustrasjon Hjelpepl.

  SvarSlett
 3. Huffameg22.3.09

  En psykolog jeg kjenner jobbet en periode i psykiatrien. På hennes skift brukte de nesten aldri tvang. Hver dag hun kom på jobb leste hun notatene fra et avtroppende skift og noterte seg at ett spesielt skift nesten hver gang hadde benyttet seg av utstrakt bruk av tvang. Var det slik at pasientene hadde behov for tvang som helt falt sammen med syklusen til dette spesielle vaktlaget? Eller er det slik at man kan (og bør) behandle mennesker med respekt, og at dette fungerer også på "gale"?

  SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post