8.3.09

De som gikk foran

Når historien ikke blir fortalt, er det mytene om feministene som overlever, leser vi på ABC Nyheter.

Nettavisen tok en ringerunde til den eldre garde feminister. Felles for telefonsamtalene er alle historiene som blir fortalt.

Selv når ABC Nyheter forteller at dette ikke er en artikkel der de vil fortelle historiene, men en artikkel om at historien ikke har blitt fortalt, slutter ikke feministene å fortelle. De husker alt som skjedde i 50-, 60- og 70-årene, men ingen har vært der for å lytte og formidle det de sitter inne med.

Historieløsheten får også utslag i mediebildet. Berit Ås er bestyrtet over at Redaksjon EN denne uken antydet at kvinnebevegelsen ikke har brydd seg om innvandrerkvinner:

- En av de største sakene vi jobbet mot i 70-årene var kjønnslemlestelse, men det var ingen journalister som ville skrive om det. I 80-årene samlet vi inn en million kroner for å hjelpe kjønnslemlestede kvinner i Sudan, og nå henges vi ut som selvopptatte!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post